Er du i tvivl om, hvorvidt SEO-optimering er relevant for din hjemmeside? I denne artikel kan du blive klogere på, hvorfor og hvordan SEO-optimering kan øge aktiviteten på din hjemmeside og dermed skabe flere salg eller leads.
Hvad er Google SEO-optimering?
Det er vigtigt at vide, hvad du investerer din tid og dine penge i. SEO-optimering handler om at gøre din hjemmeside mere synlig på Google gennem bestemte søgeord, som folk søger efter. Du vælger selv de søgeord, du vil fokusere på.
Men hvorfor er det så vigtigt at rangere højt på Google?
Det er det, fordi antallet af besøgende på din hjemmeside er direkte forbundet med din placering i søgeresultaterne.
Side 1 får 30% af alle kliks
Side 2 får 15% af alle kliks
Side 3 får 10% af alle kliks
Det er en god tommelfingerregel for at forstå, hvorfor SEO er vigtig for din hjemmesides synlighed. En plads i top 10 giver dig flere besøgende – og dermed flere potentielle kunder.
Hvordan fungerer SEO-optimering i forhold til andre marketingindsatser?
SEO er en metode, der både kan give resultater alene eller i sammensætning med andre marketingstrategier. SEO-optimering kan sidestilles med Google Ads, hvor man betaler for at rangere øverst i søgeresultaterne. Ved SEO-optimering sker udviklingen måske langsomt, men i modsætning til betalte annoncer, der kun virker, mens du betaler, kan en solid SEO-strategi skabe vedvarende resultater.
SEO kan være en omkostningseffektiv løsning, der giver langvarige fordele. Overvej derfor, hvordan din virksomheds marketingbudget bedst kan udnyttes – eller kontakt Apropos Digital for at finde ud af, hvad der kan betale sig for dig.
—
Her starter du din SEO-optimering:
1. SEO-analyse
Næste skridt er SEO-analyse. Når du har taget valget om at inddrage SEO-optimering i din marketingstrategi, skal de rigtige søgeord udvælges. Her kan du anvende Google Keyword Planner til at lave en SEO-analyse og udvælge de rigtige søgeord, som dine målgrupper bruger, når de søger efter specifikke produkter eller ydelser.
Når du laver en SEO-analyse, kan du enten vælge søgeordene ud fra de forskellige sider, der allerede er på din hjemmeside, eller lave nye indlæg på din hjemmeside, der passer til din målgruppe. Der er forskellige antal søgninger på forskellige søgeord, og derfor vil graden af konkurrence også være forskellig – alt efter hvilke søgeord du vælger. Alt dette finder du ud af ved at starte dit arbejde med en grundig SEO-analyse.
Eksempelvis kan den lokale pizzamand i Aalborg måske opnå bedre resultater med søgeord som “pizza Aalborg” end med “pizza”, fordi det er mere specifikt, konkurrencen vil være mindre, og dem, der geografisk er i Aalborg, i højere grad vil se annoncerne.
2. Gør din hjemmeside SEO-klar
Før du dykker ned i SEO, er det vigtigt at sørge for, at din hjemmeside fungerer teknisk. Hvis din hjemmeside ikke fungerer optimalt og er SEO-venlig opbygget, vil din SEO-indsats ikke give de ønskede resultater. Google vurderer nemlig også din hjemmeside på blandt andet hastighed og mobilvenlighed.
Sørg for, at din hjemmeside indlæses hurtigt for at forbedre brugeroplevelsen og din rangering på Google. Brug også responsivt design for at sikre, at din hjemmeside fungerer godt på mobile enheder. Sørg desuden for en klar og logisk SEO-struktur, der gør det nemt for besøgende og Google at finde og indeksere dit indhold.
3. Skab kvalitetsindhold
Når du har fundet nogle søgeord, der giver mening på din hjemmeside, starter den kreative proces. SEO opdeles i to: On-page og off-page søgemaskineoptimering.
On-page SEO
On-page SEO er de tekster, der indsættes på din egen hjemmeside. Her kan du lave blogindlæg, undersider, artikler, videoer eller infografikker. Dit indhold skal være informativt, engagerende og originalt for at tiltrække og fastholde dine besøgende. Fordelen ved on-page SEO er, at det gør det nemmere for Google at finde din side og vurdere dens relevans.
Off-page SEO
Off-page SEO, eller også kaldt for linkbuilding, er den indsats, du lægger uden for din egen hjemmeside. Du kan eksempelvis få publiceret artikler på eksterne medier eller indgå samarbejder med andre hjemmesider, der vil linke til din. Off-page SEO gør din hjemmeside stærkere og mere troværdig – da det fungerer som en anbefaling af din hjemmeside, når andre linker til den.
4. Optimer metatags og URLs
Husk desuden at bruge meta-data, så Google bedre kan forstå og vise din hjemmesides indhold i søgeresultaterne. Meta-data er både den korte tekst, der står i et resultat på Google, titlen på søgeresultatet og beskrivende tekst til de billeder, du bruger i dit indhold.
- URL er det, Google og brugerne genkender din hjemmeside på. Brug dine relevante nøgleord i dine sidetitler og metabeskrivelser for at hjælpe Google med at forstå dit indhold.
- Brug korte og beskrivende URLs, eksempelvis “www.dinhjemmeside.dk/forside” i stedet for “www.dinhjemmeside.dk/sid=12345”.
- Sørg for, at dine billeder har ALT-tekster, der beskriver, hvad billederne indeholder, for at hjælpe søgemaskinerne.
5. Opbyg linkstruktur
Links øger troværdigheden på din hjemmeside, og derfor er det en fordel at inkludere både interne og eksterne links i dine SEO-tekster. Lav eksempelvis links mellem sider på din egen hjemmeside for at forbedre navigationen og SEO. Du kan også få links fra andre pålidelige og relevante hjemmesider til din egen side for at øge din troværdighed i Googles øjne.
6. Overvåg og juster din SEO-indsats løbende
Når du så har lavet din første SEO-optimering og offentliggjort den på din side, kan du blot læne dig tilbage og afvente resultaterne. Forvent ikke for meget af den enkelte tekst – husk på, at SEO er en længerevarende proces, der kræver, at du vender tilbage og optimerer jævnligt.
Anvend Google Analytics og Google Search Console til at overvåge din hjemmesides trafik og ydeevne. Her kan du også se tendenser og finde ud af, hvad din næste SEO-optimering skal fokusere på. Justér din SEO-strategi baseret på ændringer i Googles algoritmer og konkurrenternes bevægelser.
Kontakt Apropos Digital for at få hjælp
Synes du, SEO virker uoverskueligt, eller vil du hellere bruge din tid på noget andet? Vi står klar til at hjælpe dig! Vores erfarne specialister har styr på både de kreative og tekniske sider af SEO og ved præcis, hvad der virker – og hvad der ikke gør. Kontakt Apropos Digital i dag, og lad os få gang i din SEO-indsats.